2009. 12. 30.

Újév- és vendégváró

Már Karácsonykor is azt mondtam: én aztán az idén már nem sütök semmit! Hát persze, hogy nem jött össze, mit is gondoltam.
Igazából kiskorom óta valahogy a szilveszter nem teljes sajtos ropogtatnivaló nélkül, s leginkább az a jó, ha hajtogatott leveles tésztából készül, mert az olyan finomra sül és sokáig olyan is marad. De kinek van kedve hajtogatni? 
Nemrég drága kolléganőm megosztotta velem egy olyan sajtos receptjét, ami hajtogatás és várakozás nélkül is gyönyörűséges leveles lesz. Mégcsak pihentetni sem kell. Az hozzávalókat csak jól összegyúrjuk, nyújtjuk a tésztát, tetszőleges formára vágjuk derelyevágóval, megszórjuk sajttal, esetleg magokkal is, és lőn világosság finomság.:)

A receptet anyukája véste egy kis cetlire, olyan aranyos volt, még képet is rajzolt, hogy milyen kis párnácskákat kell kivagdosni. Bennem elsőre csak annyi merült fel, hogy kell- e esetleg pihentetni, ha hajtogatni nem is. Kollegina telefonált is az anyukának, mire ő mondta, hogy nem kell. Aztán pár perc múlva jött vissza a hívás: "de nem ám nagy lepedőket vág ki belőle?":D Ezek az anyukák már csak ilyen aggódósak. Így utólag is köszönet a receptért és a hasznos instrukciókért+ kézcsók.:P


Aki esetleg a kis képet nem tudná elolvasni, íme a recept:

Sajtos kocka (nálam rúd)

Hozzávalók:
1 cs. = 250 g Rama margarin
1 kicsi tejföl

1 tojássárgája
45 dkg liszt
godndolatnyi só (nálam 1 tk.)
sajt a szóráshoz (kb. 100g elég ehhez a mennyiséghez)

Amit már csak én teszek hozzá:
kenéshez 1 felvert tojás
megszóráshoz darálatlan mák/ lenmag/ szezámmag/ kömény/ durva só
Ezennel kívánnék mindenkinek trombitálós, 'iszákos', finomakat eszegetős, de legfőképpen vidám Szilveszteri mulatságot, a jövőre nézvén pedig mégtöbb ínycsiklandozó receptet, s kedves blogtársaimnak sok magvas postot!

B.Ú.É.K!!!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése