2010. 01. 23.

Ebédnek nagyszerű, vacsorának egyszerű

Csípős csirkeszárnyakHozzávalók 2 személyre:
1/2 kg csirkeszárny
1,5 dl ketchup
2 gerezd fokhagyma
1 dl sör
1/4 tk. cayenne bors
kevés morzsolt oregánó


Elkészítése:
Készítsünk fűszeres mázt. Ehhez öntsük egy tálba a ketchupot, majd reszelő apró lyukán reszeljük bele a fokhagymát. Ízesítsük a fűszerekkel, és jócskán sózzuk meg. Végül jöhet bele a sör is. Nem kell félni, abszolút nem lesz érezhető a kész ételen a sör íze, az alkohol is elpárolog, cserébe viszont nagyon szép színűek lesznek a szárnyaink.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Béleljünk ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral, s egymástól tisztes távolságban sorakoztassuk rá a szárnyakat. Kenjük meg őket mindenhol a fűszeres mázzal. Alufóliával borítsuk le a tepsit, s 10 percig így süssük a húst, hogy kicsit megpároloójon. Aztán vegyük le a fóliát, s még 30 percig süssük, hogy szép pirosak és ropogós legyenek a szárnyak. Tetszőleges körettel tálaljuk. Nálunk most a tepsiben sült burgonya volt a nyerő, ráadásul együtt sütöttem a hússal. Ugye, milyen egyszerű?Ketchup helyett sűrített paradicsomot is használhatunk, de ezt egy kis vízzel higítsuk, cukorral vagy mézzel finomítsuk, így nem lesz olyan savas.
Ha nem szereti valaki a csirkeszárnyat, nyugodtan készítse combból. Ebben az esetben a comb bőre alá is kenjünk egy kis mázt.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése