2010. 02. 06.

Rakott krumpli újratöltve


Rengeteg savanyú káposzta pihent a hűtőben, várva szomorú sorsát. Többminden is készült belőle: rakott káposzta, rozsos töltött zsemle, és most ez a rakott egytálétel. Télen jó kis vitaminpótló a káposzta, a malackodós ételek állandó partnere, de nasinak sem kutya.:) S bár imádom a rakott káposztát, nem csinálhatok mindig csak azt, Mr. P.-nek túl egyhangú lenne.
A káposztát egy szegedi bácsi készíti, piacon árulja. Borzasztó finom. Aki teheti, ne vegyen bolti konzerv káposztát, inkább ballagjon ki a piacra, és válassza a jó kis házit.
Ez az étel szombati gyors ebédnek kitűnő, és kis költségvetésű is. A recept eredetijét itt olvastam. Hurka helyett kolbásszal készült, de így is kellően laktató és malackodós lett.:)


Hozzávalók:
krumpli
kolbász
savanyú káposzta
só, bors
tejföl

Elkészítése:
Karikázzunk fel fél centi vastagra 4-5 szem krumplit, tegyünk így a kolbásszal is, de a kolbászkarikákat elég ujjnyi vastagra vágni. Tetszőleges sütőedénybe sorakoztassuk bele a hozzávalókat: krumpli, kolbász, csipetnyi káposzta, aztán ismét krumli, és így tovább, amíg csak fér az edénybe. 


Sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntsünk alá. 220 fokon süssük, kb. 80 percig. Az első fél órában tegyünk a tetejére alufóliát, hogy kissé megpárolódjon a krumpli. Ha a hozzávalók megsültek, öntsük nyakon az egészet egy pohár tejföllel, s dugjuk vissza, míg meg nem pirul a teteje. És már készen is vagyunk. Legközelebb azt hiszem, egy kis hagymát is teszek hozzá, csak hogy adjunk az érzésnek.
Valamilyen könnyű zöldséglevessel gyors ebédet, anélkül gyors vacsoraételt kapunk.


6 megjegyzés:

  1. Hát még az íze!:)
    Köszönöm szépen a dícséretet.

    VálaszTörlés
  2. Tökéletes, és mennyire szeretem!:)

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is gyakran fog készülni, az tuti. Legközelebb jó kis mangalica kolbásszal, nyami.:P

    VálaszTörlés
  4. Na ez igen! Koszonom ezt a csodalatos rakott krumpli verziojat tavolrol! Amcsi vagyok es a magyar konyhat nagyon szeretem. Sot mindent szeretek, ami magyar. Majd legkozelebb, igy keszitem a kedvenc magyar kajamat!

    VálaszTörlés
  5. Szia Collin!
    Ha magyarosat akarsz enni, ez aztán tényleg az. Jó tápláló és nagyon finom. Ha kipróbálod, írd majd meg hogy ízlett!
    Üdvözlet a messzi távolból!:)

    VálaszTörlés