2010. 03. 09.

Programajánló a hosszú hétvégére


Helye mi más lehetne, mint Sopron. Témája: minden, ami ehető, iható, mulattató és gasztronómiával kapcsolatos. Ideje: 2010. március 13-14., 10-18 óra.
A Soproni Ízutazás és Telebendő Napok elnevezés sokat sejtetően foglalja össze a két napos programsorozatot. 

Lesznek itt:
  • híres emberek híres ételei
  • minden, ami ehető, vásárfiák, kizárólag háziipari termékekből (kenyerek, csokoládék, marcipán, grillázscsodák, fagylaltkóstoló)
  • minden, ami iható - sör, bor pálinka, kávékülönlegességek, koktélok-; kóstolók is!
Érdekes kiállítások:
  • zöldség-, gyümölcs-és tésztaszobrászat
  • zsírszobrászat (fogalmam sincs, ez mit takar, aki tudja, árulja el!):)
  • cukrászati bemutató
  • pékfantázia: egyedi művek kenyértésztából
  • ételfotó- kiállítás
Érdekes előadások, természetesen kóstolóval:
  • pálinkáról, sörről, borról
  • Zila tortaforma szakmai bemutató
Megmérettetések:
  • szépen terített asztal
  • kuktacsata és séfpárbaj
  • borfelismerő verseny
Kulinaritás:
  • soproni séfek vacsoraestje
Mindehhez persze vidám vásári forgatag és a város szépsége társul. Akinek pedig ez még nem lenne elegendő, annak ajánlanám, hogy térjen be egy-egy vendéglőbe, kóstolja meg a helyi specialitásokat (egyes helyeken -50% a helyi fogások árából), igyon finom borokat, vagy járja be a várost, esetleg látogasson el a Harrer csokigyárba, ahol nemcsak kóstolásra nyílik lehetőség, de a finomságok készítése is megtekinthető.

A programokról és helyszínekről bővebben itt lehet tájékozódni: Prokultura honlapja.

Na, kinek van kedve hozzá?

2 megjegyzés:

  1. Hű ez nagyon jó lehet!
    zsírszobrászatról-nekem van egy ismerősöm,akinek a fia kókuszzsírból farag,elég jól néz ki,talán ez lehet...

    VálaszTörlés
  2. Talán az idő sem lesz cudar a hétvégén, és sokat tudunk majd kint lenni, hogy képes beszámoló is születhessen.
    A zsírszobrászat eléggé bizarr név, de lehet, hogy tényleg kókuszzsírt használnak, nem egy tömb 'szalonnát' vagy mangalicazsírt - nekem elsőre ez jutott eszembe, és láttam magam előtt, ahogy olvasztással formázzák, oldalt meg csöpög le a pörc.:D

    VálaszTörlés