2010. 07. 28.

Zöldségeket beszélek


Bevezető történet most nincs. A zöldségek adottak voltak, a hűtőben lapuló húsból pedig töltött padlizsán készült. Így történt, hogy egy húsos és egy húsmentes étel osztozott az ebédlőasztalon délidőben.


Töltött cukkini vargányával, zöldborsóval és újburgonyával

Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 közepes, zsenge cukkini
  • 4 közepes újburgonya
  • 2-3 vargánya gomba
  • 2 szál újhagyma
  • 2 duci gerezd fokhagyma
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 ek Graham- liszt
  • 2 tk olíva olaj
  • só, bors, chili, kakukkfű
  • 1 doboz natúr joghurt
Elkészítése:
  1. A burgonyát főzzük meg, ha kihűlt, vágjuk apróbb kockákra.
  2. Az olajat hevítsük fel, futtasuk át rajta a felkarikázott újhagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is. Dobjuk rá a szeletelt gombát, kicsit süssük őket együtt, majd jöhet a zöldborsó is. Fűszerezzük ízlés szerint, majd keverjük hozzá a lisztet is. kicsit pirítsuk még együtt az egészet, s tűzről levéve keverjük bele az előzőleg előkészített burgonyát.
  3. A cukkinit vágjuk hosszában ketté, kaparjuk ki a belsejét úgy, hogy kb. 1 cm vastag hús maradjon benne. Az üregeket töltsük meg alaposan a zöldséges keverékkel, locsoljuk meg natúr joghurttal. Fektessük őket egy olajjal kikent sütőedénybe vagy jénaiba, majd 180 fokon süssük addig, míg a cukkini meg nem puhul (kb. fél óra).
  4. Tálaljuk melegen, kínáljunk hozzá chilivel vagy fűszerpaprikával hintett natúr joghurtot, aminek savanykássága remekül passzol a frissítő zöldségekhez.
  5. Könnyed, húsmentes ebéd vagy vacsora. Szerintem nyáron kiváló étel.

2 megjegyzés: