2010. 09. 15.

Fettuccine egyszerű zöldséges raguval- VKF!37.


A fettuccine egy olasz tésztafajta, tulajdonképpen nem más, mint egy lapos metélttészta. Főleg olyan ételekhez használják, ahol fontos, hogy a tészta magába szívja a szószt, pl. híg tejszínes raguknál. Hasonló jellegű a tagliatelle is.
Az alábbi recepthez én egy spenóttal színezett/ízesített fettuccine tésztát használtam, ami remekül feldobta az egészet.
Gyors tésztavacsora lett belőle. Laktató, finom, mégsem nehéz étel.


Hozzávalók 2 személyre:
  • 2x 70 g (2x2 gombolyag) fettuccine száraztészta, nálam most spenótos
  • 1 közepes sárgarépa, apró kokcákra vágva
  • 1 közepes vastaghúsú zöld paprika
  • 1 közepes fej vöröshagyma, aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 150 g szeletelt gomba
  • 4 szelet sonka (lehet gépsonka is) vagy füstölt, főtt sertéskaraj, csíkokra vágva
  • 3 dl tej (vagy tej és tejszín keveréke)
  • 1/2 ek étkezési keményítő
  • 2 tk olíva olaj
  • só, durvára tört színes bors, kakukkfű
Elkészítése:
  1. A zöldségeket (vöröshagymát, répát, gombát) pároljuk meg az olajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a paprikát is. Aztán mehet bele a sonka is. Fűszerezzük ízlés szerint, majd süssük őket még egy kicsit együtt.
  2. Közben kezdjük el bő sós vízben kifőzni a tésztát.
  3. A tejet keverjük csomómentesre a keményítővel, öntsük a zöldséges ragura, forraljuk össze, hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
  4. A kész tésztát szedjük a ragura, forgassuk jól össze, hogy a tészta minél több szaftot felvegyen.

5 megjegyzés:

  1. Mennyire szépséges!!! Egy színkavalkád a tányéron :-)

    VálaszTörlés
  2. Nem csak az íz, a színvilág is igazán étvágygerjesztő és meghatározó lehet egy ételnél. Jelen esetben ez meg pláne igaz.
    Köszi csajok!

    VálaszTörlés
  3. Valami észvesztően jól néz ki!

    VálaszTörlés